REVIEW NOVEL CINTA KONTRAK

Friday

Assalamualaikum,
hyee apa khabar orang2 kampung semua..hehe
fuhh dah lama tak buka blog neh.. malam ney TERrajin pulak
nak update entry baru..heuheu :p

Ok minggu lepas aku ada beli novel baru.
aku memang kaki novel kalau ada novel baru dekat tangan
sanggup baca sampai habis..gigih kan aku..hehe 
so meh2 aku review sikit pasal novel cinta kontrak neh.
ihsan dari pakcik google..malas nak tangkap.. :)

Sinopsis Cinta Kontrak

“Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!” Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya.

Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.

Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato’ Eddy disebuah syarikat besar.

Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.

Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari!, Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut. Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang. Apa yang bakal terjadi seterusnya? Adakah perkahwinan masih diteruskan? Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini? Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas? Bahagiakah dia? Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha? Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi?

“Kontrak! Kontrak! Kontrak! Tu je yang kau tau nak sebut? Yela! Yela! Aku yang buang. Aku tak puas hati dengan syarat-syarat dia. Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa? Kau ni manusia takde hati, takde perut!” selorohku. Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya. Danial mendengus perlahan.

Novel cinta kontrak ney novel pertama karya 
Nurul Ain Syuhada, baru berusia 18 tahun..
hebat bukan muda2 dah boleh buat novel sendiri..huhu
novel neh boleh tahan best jugak.. ada part lawak,sedih , happy..
gadis kampung tiba2 khawin dengan jejaka kacak, kaya ney macam
selalu kita baca dekat novel2 lain.. daripada tak suka jadi suka..hehe
yg pasti best jugak lah novel ney..tapi aku kecewa pasal novel ney 
sebab dekat part2 last tuhh ada muka surat yg dicetak berulang
kali..jadi tak best jap.huhu sapa2 yg beli novel ney sama macam aku jugak tak..?
ke aku sorang je yg jadi macm neh..?

haa apa tunggu lagi pegi la cari novel ney..
korang tak kan menyesal punya..jalan cerita dia pon
relax je..hehe apa2 pon selamat membaca kpd yg baru nak beli
novel ney nanti..hehe
ok aku stop dekat sini dulu..kalau rajin aku update 
entry baru lagi..ok bye. :)

p/s: ada sapa2 tahu tak macam mana nak buang shoutbox ek..baru perasan shoutbox dah x boleh guna.




5 ulasan:

zulia shahira said...

assalamualaikum..
hahaha.. yup... buku nie best sgt...
try la bace...
your post sme cam sye...
hehe.. first sye bce buku nie...
rse cam nak share ngan rakan blog..
so, rakan blog yg len, sila la...
x rugi... trust me... =)

asiah_najihah said...

wah..kena cari novel ni nnti..hehe

zulia shahira said...

assalamualaikum..
salam perkenalan...
your post same with me...
hehe... mmg tol...
cite nie mmg best..
kalo dah bce, x nak tggl dah...
then, bila dah bce..
rse mcm nak share ngan rakan blog kan..
hehe.. so, rakan blog..
bce la.. best tau.. huhu...

Nurul Syifa Aini said...

@zulia shahira

wasalam,mmg best nvel ney...cma gram ada mka srt yg dicetak brlang kli..huhu :)

Nurul Syifa Aini said...

@asiah_najihah

beli jgn xbli...hehe mmg best nvel tuhh..jln crta dya xnng pala...relax je..heuehu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ✿ Bicara Hati✿
Design by Princess Nabilah