Untung ada dusun buah sendiri bila musim tak payah susah2 nak beli..!!

Tuesday

Assalamualaikum,hye awak,awak semua.. fuhh lama gak tak update blog..bukan sengaja tapi tak da apa2 yang best tuk di kongsi kan..hehe.. nampak tak tajuk entry aku kali neh, panjang bukan main lagi kan..hahaha.. ok minggu lepas mak ayah aku ada balik kampung sebab nak balik g amik buah yang dah masak sebab tok aku kata buah manggis dengan durian dah masak..ada yg dah jatuh ke tanah (betul kan owg kata jatuh ke tanah)..so mak2 n pak2 sedara aku ada yang dah balik amik buah dah..aku tak ikut balik sebab ada hal time tu..aku neh memang dah lama mengidam(mcm owg mengandung plk main ngidam2 bagai) nak makan buah durian dengan pulut.. aku suruh ayah aku beli buah durian mak aku tak kasi kata tunggu ja musim dia nanti balik kampung p kutip makan puas2.. err syifa makan durian?  eeuww!! ahh sudah tak payah nak eeuww sangat la.. aku memang suka makan durian ok..!!  yang tak suka tu pegi jauh2..heee~  tapi aku kadang2 hangin jugak bila dah beli  isi dalam dia ada yang tak masak la,isi dia rosak la..erghhh tension betul!! dah la mahal pastu isi tak elok,luar ja nampak menarik..!! ok2 dah malas nak tulis pasal durian tak elok tu..sakit hati je bila ingat..!!

B'balik pada cita asal..memandang kan aku tak ikut aku tunggu dekat rumah ja la mak ngn ayah aku balik..haiyaaa mak ngn ayah aku neh kalau balik kampung mesti lepas isyak baru nak b'tolak balik..aku dah la lama ngidam buah durian tu..apa boleh buat sabar je la..tik tok tik tok(bunyi jam) dekat pukul 10.30 gak mak ayah aku sampai..aku terus pegi dekat keta ayah aku tengok banyak mana bawak balik buah..dan penantian aku b'akhir bila nampak buah durian2 tu.. banyak jugak ayah aku bawak balik..buah manggis pon sama..nyum3..hehe  dan aku apa lagi tak kan tengok ja terus angkat buah durian tu tuk di kopek..malam2 makan durian, ahh gasak lah janji aku dapat makan..hehe..fuhh isi dia memang cantik n sedap la..biasa la durian kampung,bukan durian bandar..ngeh3x..macam tak da kena mengena ja..hahaha.. nak tunjuk gambar durian aku tak tangkap pulak..tapi gambar buah manggis ada..akak aku makan time tu..aku kata kupas la nak tangkap gambar nak letak dekat blog(hampa tengok pulon ka dak aku neh)hahaha... ada aku kisah..ngeh3x.. 

tadaaaaa itu buah manggis bukan durian..
saja nak gitaw kot2 ada yang buta buah ka..haha 

ha tengok2 puteh gebu ja kan isi buah manggis tu..

terliur tak tengok buah manggis2 tu..haha


ok tu ja aku nak tunjuk tuk entry kali neh..haha..t'bukti aku sebenarnya tak dak idea nak update blog selalu macam yang lain2..neh ja la yang aku mampu tayang..haha..tapiiiiiiiiii lepas neh lagi jarang kot aku nak update blog sebab...tak pa lah nanti2 ja lah aku bagi tau..aku tengah menghitung hari ja..sob sob T___T..crying
kay lah kang melimpah ruah pulak air mata aku ke dalam gandum..hoho panjang umur jumpa lagi..baibai.. kiss

4 ulasan:

iz said...

ok..gua dah start mengidam..

Farhana Jafri said...

waaa.. bestny dpt mkn buah mnggis!! dri aritu kmpunan nk mkn.. huuu~~~

jemput singgah ANASAURUS :)

Nurul Syifa Aini said...

@iz

hehehe...sdap taw..kiki

Nurul Syifa Aini said...

@Farhana Jafri

hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2010 ✿ Bicara Hati✿
Design by Princess Nabilah